benim nickim evrensel. kimse gıkını çıkartamaz.
şimdi efendim, bir-iki kelamda ben edeyim bu konu hakkında. Raşit'in dilbilgisi konusundaki hassasiyetine hayranlığımı dile getirmekle beraber, forumdaki birçok eski-yeni arkadaşın buna dikkat etmediğine dair mesajlar da yazmıştım evvelki zamanlarda.
Neyse konumuz da bu değil zaten; Türklük için tek klavuzumuz, Atatürk'ün 'Ne Mutlu Türk'üm Diyene' sözü olmalıdır. Bakın, ne mutlu Türk olana demiyor. O sebeptendir ki, Türklük, doğum yeriyle, dille, dinle ölçülebilecek birşey değildir. Yalnız; bir toplumun hele hele Türkiye gibi değişik etnik toplulukları bünyesinde barındıran bir ülkede dil birliği sağlanmalıdır. Herkes özel hayatında istediği dili kullanabilir. Kürtçe, Lazca, Rumca... Bu kimseyi bağlamaz, kimseyi rahatsız etmez. Ancak ne bu forum, ne televizyonlar, ne meclis, ne resmi daireler kimsenin özel yaşam alanı değildir. Demokrasi dediysek de o kadar değil. Ayrıca, ben kendimi Türk hissediyorum, etnik kökenlerimi çok derinden incelemedim, tarihçi değilim, müzisyen değilim, dedektif hiç değilim. Benim etnik kökenimin Kürt, Çerkez, Laz, Alman, İtalyan olmadığını kimse iddia edemez. Ben dahil. Ama ben kendimi Türk gibi hissediyorum. Çünkü, Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağıyla bağlı olan
herkez Türk'tür. Pardon pardon, herkes

Şimdi daha önemli konulara bakalım..